Kinderkamp

Het voornaamste doel van Rotaract Club Hoeksche Waard is het organiseren van een kinderkamp. Komende zomer vindt het kamp voor de 31e keer plaats.

Jaarlijks organiseert de Rotaract Club Hoeksche Waard een kinderkamp voor een groep van circa 20 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar uit de Hoeksche Waard. Dit kamp organiseren wij voor kinderen die door uiteenlopende omstandigheden niet de mogelijkheid hebben om onbezorgd op vakantie te gaan. Het kan zijn dat dit komt vanwege het ontbreken van financiële middelen of ziekte bij ouders of een ander familielid. Juist deze kinderen verdienen een onbezorgde vakantie. Voor het vinden en selecteren van kinderen die deze vakantie nodig hebben werken wij samen met verschillende instellingen. Voorbeelden van deze instellingen zijn de Regionale Sociale Dienst en de Voedselbank. Aan de hand van folders, die deze instellingen verspreiden aan onze doelgroep, kunnen betreffende gezinnen contact met ons opnemen.

Het kinderkamp vindt jaarlijks in de zomervakantie plaats op een mooi plekje in Nederland. Afgelopen jaar zijn we met 20 kinderen naar de Achterhoek geweest. Naast verschillende grote en kleine activiteiten rond het kamphuis hebben we ook verschillende uitstapjes gemaakt, zoals het bezoeken van Apenheul, De Hoge Veluwe en het zwembad. Eerder zijn we onder andere in het rustieke Limburg, het bosrijke Brabant en tussen de Hunnenbedden in Drenthe geweest. Ook deze zomer zal er weer een kamp plaatsvinden. De voorbereidingen voor dit kamp zijn inmiddels in volle gang.

Zoals u zult begrijpen is het organiseren van het kamp een investering van tijd en grote verantwoordelijkheid. Dit doen wij met veel plezier, trots en voldoening. Het is een voorrecht deze kinderen een mooie, onbezorgde week te bieden. Zeker wanneer je de blije gezichten van de spelende kinderen ziet weet je waar je het voor doet!