Kinderkamp

Het voornaamste doel van Rotaract Club Hoeksche Waard is het organiseren van een kinderkamp. Sinds de oprichting van onze vereniging in 1974 hebben wij al meer dan 34 keer een kinderkamp georganiseerd.

Jaarlijks organiseert de Rotaract Club Hoeksche Waard een kinderkamp voor een groep van circa 20 Hoeksche Waardse kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Dit kamp organiseren wij voor kinderen die door uiteenlopende omstandigheden niet de mogelijkheid hebben om onbezorgd op vakantie te gaan. Het kan zijn dat dit komt door het bijvoorbeeld het ontbreken van financiële middelen, of ziekte bij ouders of een ander familielid. Juist deze kinderen verdienen een onbezorgde vakantie. Voor het benaderen en selecteren van gezinnen die deze vakantie nodig hebben, werken wij samen met instellingen zoals de Regionale Sociale Dienst en de Voedselbank. Aan de hand van flyers en folders die deze instellingen voor ons verspreiden proberen wij ons kinderkamp onder de aandacht te brengen bij onze doelgroep.

Het kinderkamp vindt jaarlijks in de zomervakantie plaats op een mooi plekje in Nederland. Naast verschillende grote en kleine activiteiten rond het kamphuis hebben we ook verschillende uitstapjes gemaakt, zoals het bezoeken van Apenheul, De Hoge Veluwe en het zwembad. Eerder zijn we onder andere in het rustieke Limburg, het bosrijke Brabant en tussen de Hunnenbedden in Drenthe geweest.

Zoals u zult begrijpen is het organiseren van het kamp een investering van tijd en grote verantwoordelijkheid. Dit doen wij met veel plezier, trots en voldoening. Het is een voorrecht deze kinderen een mooie, onbezorgde week te bieden. Zeker wanneer je de blije gezichten van de spelende kinderen ziet, weet je waar je het voor doet!