Lid worden

Het lidmaatschap van Rotaract Club Hoeksche Waard open voor iedereen tussen 18 en 35 jaar. Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen beantwoord. Heb je nog andere vragen? Mail je vragen dan via de contactpagina.

lidworden
Wat houdt het lidmaatschap in?
De basis van ons clubleven wordt gevormd door onze tweewekelijkse vergaderingen op vrijdagavond. De vergaderingen vinden wisselend bij de leden thuis plaats. Tijdens deze vergaderingen bespreken we onze lopende en aankomende projecten en de hierbij komende activiteiten en taken. Vaak werken we gezamenlijk aan de organisatie van de projecten, aangezien onze club niet heel groot is. Taken worden hierbij vanzelfsprekend onder alle leden verdeeld. Ook bij de realisatie van de projecten zijn alle leden actief. Wij hebben contact met twee Rotary Clubs, namelijk Rotary Club Hoeksche Waard en Rotary Club Hoeksche Waard-Binnenmaas. Het contact houdt zich in stand door wederzijdse week- of maandberichten en af en toe een bezoek. Naast de gezelligheid tijdens de vergaderingen zijn er ook andere sociale en onderhoudende activiteiten. Er is jaarlijks o.a. een Clubweekend en een Nieuwjaarsdiner.

Ik wil graag lid worden. En nu?
Soms word je door een Rotaract Club benaderd met de vraag of er interesse is om lid te worden. Ook als je niet gevraagd wordt om langs te komen is er de mogelijkheid om lid te worden. Als je geïnteresseerd bent in Rotaract Club Hoeksche Waard en lid wilt worden, vragen wij je een berichtje te sturen via het contactformulier op onze site. Vermeld in dit berichtje wie je bent, wat je doet en waarom je belangstelling hebt. Wij zullen dan contact opnemen en je normaalgesproken uitnodigen om een vergadering bij te wonen. We vergaderen altijd in ontspannen sfeer, dus is er een goede mogelijkheid om kennis te maken met de leden, de club en de projecten.

Aspirant-lid
Als apirant-lid word je dus uitgenodigd om een vergadering bij te wonen. Ben je inderdaad enthousiast om lid te worden, zal je tenminste drie vergaderingen bijwonen. Tijdens deze vergaderingen zal blijken of er een wederzijdse klik is. Zijn er na deze (tenminste) drie vergaderingen geen bezwaren van de leden zal je in de eerstvolgende vergadering geïnstalleerd worden als lid. Zijn er binnen de club wel bezwaren, (wat in de praktijk maar weinig voorkomt) doordat personen bijvoorbeeld absoluut niet met elkaar overweg kunnen, zal besloten worden om het aspirant-lid niet te installeren binnen de club.

Aspirant-lid
De contributie voor leden van Rotaract Club Hoeksche Waard bedraagt ca. 30 euro per jaar. Dit zijn de kosten die gemaakt worden bij het landelijke orgaan. In het jaar dat je lid hoeft geen lidmaatschap betaald te worden.