Januari; een maand die traditioneel gezien staat voor het afsluiten van een periode en het begin van nieuwe plannen en avonturen. Zo ook bij Rotaract Hoeksche Waard.

ANBI-Status

Sinds de start van clubjaar 2017-2018 zijn wij reeds aan inventariseren wat de mogelijkheden zijn tot het aanvragen & verkrijgen van de status van Algemeen Nut Beogende Instelling. De eerste vooruitzichten zijn positief en dus hebben wij medio januari 2018 de aanvraag voor de toewijzing als Algemeen Nut Beogende Instelling de –spreekwoordelijke- deur uit gedaan. Deze beoogde ANBI-status geeft recht op belasting-technische voordelen voor donateurs en wij hopen dan ook dat de toewijzing ons zal helpen in het aantrekken van donateurs voor lopende en toekomstige projecten.

Moederdag

Het lijkt wellicht nog ver weg, maar zondag 13 mei is het weer moederdag. Ook dit jaar zullen wij weer  heerlijke Moederdagontbijtjes door de Hoeksche Waard bezorgen. Daarnaast organiseren wij op zaterdag 12 mei weer een ontbijt voor bewoners en verzorgers van een lokaal verzorgingstehuis. Wij zijn weer hard opzoek naar sponsoren voor de producten in het Moederdag ontbijt. Sponsoring scheelt uitgave waardoor er een hoger budget overblijft voor het kinderkamp. Bent u bereid om een product voor in het Moederdag ontbijt te sponsoren (u kunt zowel sponsoren met een geldbedrag als met producten) ? Neem dan contact met ons op!

Kinderkamp

De voorbereidingen voor ons jaarlijkse kinderkamp zijn ook weer in volle gang. Net als voorgaande jaren hopen wij ook dit jaar het kinderkamp een groot succes te laten worden. Een tweetal maanden geleden zijn wij reeds geslaagd in het vastleggen van een prachtige locatie voor ons komende kinderkamp. Op dit moment zijn wij bezig met het benaderen van instanties om ons jaarlijks terugkerende kinderkamp onder de aandacht te brengen en hopelijk de stroom aan aanmeldingen op gang te brengen.