Dit maandbericht staat volledig in het teken van het kinderkamp. Het kinderkamp zit er namelijk alweer op! Van 23 t/m 26 juli zijn we met 17 kinderen en 7 man leiding naar Oirschot vertrokken voor vier gezellige, volle en ook zeker warme dagen!

Dag 1

Om 9 uur vertrokken we vanaf Rabobank Heinenoord met de hele groep naar dierentuin ‘De Beekse Bergen’. Daar aangekomen hebben we iedereen goed ingesmeerd met zonnebrand en was het tijd om ons onder te dompelen in de verschillende leefgebieden van alle dieren. Om zoveel mogelijk te kunnen zien van de dierentuin kozen we ervoor om te beginnen met een bussafari die ons een groot gedeelte van de dierentuin liet zien. Tijdens de bussafari kregen we informatie over de dieren die we onderweg tegenkwamen. Daarnaast mochten we een gewei vasthouden, brokken van verschillende dieren bekijken en zelfs proeven, poep vasthouden (gelukkig was het gedroogde poep, dus we hadden geen last van de stank) en vacht voelen. Een leuke, leerzame safari dus!

Na de bussafari zijn we een stukje gaan lopen door de dierentuin. Bij de speeltuin hebben we gepauzeerd met broodjes kaas/salami/kipfilet die de dag ervoor al gesmeerd waren. Vanwege het warme weer kon een waterijsje niet achterblijven nadat de broodjes opgegeten waren. Na nog een stukje door de dierentuin gelopen te hebben, zijn we op de boot gestapt om weer terug naar de ingang van de dierentuin gebracht te worden. Ook tijdens de bootsafari zagen we veel dieren en werd er informatie gegeven over deze dieren.

Na het dierentuinbezoek gingen we naar het kamphuis in Oirschot. Nadat de bedden waren opgemaakt en de kamerverdeling was geregeld begon het avondprogramma. We deden een kennismakingsspel aan de hand van wc papier. Iedereen moest per velletje wc- papier iets over zichzelf vertellen. Op deze manier leerde iedereen elkaar in korte tijd beter kennen. Na het kennismakingsspel was het tijd voor een voetbaltoernooi. Zowel de kinderen als de leiding waren zeer fanatiek!

De kinderen zijn daarna gaan douchen. Nadat iedereen gedoucht beneden zat met een kop thee of een beker limonade werden er nog een paar gedichten door de leiding voorgelezen. Het was daarna echt bedtijd, ondanks dat nog lang niet iedereen moe was…

 

Dag 2

Hendrik de Haan was vroeg wakker en dat liet hij merken. Velen werden vroeg gewekt door deze natuurlijke wekker. Na het ontbijt, waar sommigen al geheel wakker waren en anderen nog half sliepen, werd het James Bond spel met waterballonnen gespeeld. De kinderen konden zo gaan solliciteren als James Bond, want ze waren zo snel en behendig dat het lastig was om hen te raken met waterballonnen. Na het James Bond spel bleven we in de watersferen met de waterballonbom. De bom werd overgegooid en dan was het maar de vraag wanneer de bom af zou gaan en wie dan kletsnat zou worden.

Het ochtendprogramma werd afgesloten met het water- vuur- sponsspel. Twee teams moesten proberen zoveel mogelijk kaartjes van de tegenpartij te winnen. Een kaartje met vuur erop versloeg spons, een kaartje met spons erop versloeg water en een kaartje met water erop versloeg vuur.

In de middag stond er een speurtocht op het programma. In het bos moest er gezocht worden naar de dieren die goed verstopt waren. Als de dieren waren gevonden moesten de leerlingen een vraag beantwoorden of een opdracht uitvoeren om een letter te verdienen. Aan het einde van de speurtocht moesten de leerlingen met de verzamelde letters een woord maken. De teams die het juiste woord hebben gemaakt hebben de speurtocht goed uitgevoerd!

Het bos is tijdens de speurtocht ook wat hout kwijt geraakt. Alle kinderen hebben namelijk gezocht naar hout om in de avond een kampvuur mee te kunnen maken.

Weer terug bij het kamphuis was het tijd om zelf de pizza’s te beleggen en daarna natuurlijk op te eten. Na het eten hebben de kinderen een fotolijstje versierd waar ze eenmaal thuis een leuke foto van het kinderkamp in kunnen doen. Ondertussen werd het kampvuur aangestoken van het meegebrachte hout. Tijdens het kampvuur hebben we marshmallows gegeten, liedjes gezongen en het weerwolvenspel gespeeld.

 

Dag 3

De derde dag begon met een sportochtend. Er waren 6 verschillende posten en een drinkpost. Iedereen mocht zelf kiezen naar welke post ze wilden gaan. Daarbij konden ze de strijd met zichzelf en met anderen aangaan door een record neer te zetten. Alle scores werden goed bijgehouden! De kinderen konden kiezen uit de posten voetgolf, flesjes omschieten met een waterpistool, pantyparty, parcours, oberrace en emmerwerpen. Aan het einde van de ochtend werd gekeken wie de overall winnaar was en welke onderdeelwinnaars er waren. Zij hebben een mooie medaille gekregen voor hun prestatie.

In de middag zijn we naar de Ontdekfabriek in Eindhoven gegaan. Hier konden de leerlingen knutselen, schommelen, bouwen, film kijken, letters maken met een 3d printer, het effect van een green screen zien en nog veel meer. Er was echt van alles te ontdekken!

In de avond was het alweer tijd voor de bonte avond! Er werd gedanst, gezongen, een quiz gehouden en spelletjes gespeeld. Na de bonte avond was het douchetijd. Daarna hebben we met elkaar Angry Bird The Movie gekeken. Nadat de film was afgelopen en er al een aantal op de bank in slaap waren gevallen was het tijd om in bed te gaan slapen/verder te slapen. De laatste nacht alweer in het kamphuis.

 

Dag 4

De laatste dag was aangebroken. Voor velen begon de laatste dag water later. Hendrik de Haan had besloten uit te slapen en veel kinderen en leiding vonden dit ook geen verkeerd idee. Nadat iedereen was opgestaan en we met elkaar hadden ontbeten werd er ingepakt en opgeruimd. Eenmaal ingepakt zijn we naar Speelpark ‘De Splinter’ in Eindhoven gereden. Hier konden de kinderen lekker zwemmen en spelen.

Rond drie uur was het dan echt tijd om afscheid te nemen van elkaar en te beginnen aan de terugtocht naar huis.